Munkajog

A jelen kialakult járványügyi helyzetben a munkajog az egyik legfontosabb terület, különösen mivel az emberek a munkajog által szabályozott keretek között tesznek szert jövedelemre a megélhetésükhöz és amennyiben ez megszűnik az rendkívül érzékenyen érinti a munkavállalókat.

Kérdések és Válaszok

Válasz: Amennyiben a munkáltató által elháríthatatlan külső okból kerül elrendelésre az állásidő, úgy az állásidőre a munkavállalónak nem jár munkabér. Jelen helyzetben különösen jellemző a munkabér nélküli állásidő elrendelése a vendéglátás (különösen a pultosok, pincérek körében) területén.
Válasz: Igen, A fizetés nélküli szabadság ideje alatt szünetel a biztosítás, kivéve, ha  a fizetés nélküli szabadság idejére csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermekgondozási segély vagy gyermeknevelési támogatás kerül folyósításra, vagy  a fizetés nélküli szabadságot tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén veszik igénybe,  a fizetés nélküli szabadságot önkéntes tartalékos katonai szolgálat teljesítése céljából veszik igénybe.
26
Kérdése van? itt felteheti