Adatvédelem

2018. januárja óta a teljes Európai Uniót, így Magyarországot is egy négy betűs mozaik szó tartja lázban a személyes adatok kezelése vonatkozásban: GDPR...

Az Európai Unió egységes adatkezelési rendelete, amely egységesen 2018. május 25. napján lépett hatályba. A GDPR, a már korábban is szabályozott személyes adatkezelési és adatvédelmi jogterületet új szabályozási környezetbe helyezte, ezzel új kihívások elé állítva a több ezer adatkezelőnek minősülő gazdasági társaságot, egyéb szervezetet.

Éppen, hogy a magyarországi döntéshozók jogtudatosságuknak megfelelő mértékben eleget tettek az európai uniós adatkezelési szabályok implementálásának, megérkezett az adatkezelési szempontból szintén jelentős kihívást jelentő egészségügyi veszélyhelyzet.

A veszélyhelyzet új koordináta rendszerbe helyezte a személyes adatok kezelését, a közegészségügyi érdekek miatt nagyobb felhatalmazást adva az adatkezelőknek, azonban - különös tekintettel a vonatkozó NAIH állásfoglalásban részletezettekre - továbbra is léteznek szükségszerű adatkezelési korlátok.

Amennyiben kétsége merül fel cége, szervezete személyes adatkezelési gyakorlata jogszerűségét illetően a kialakult pandémiés helyzet vonatkozásában, vagy éppen a veszélyhelyzetre tekintett szeretné személyes adatkezelését rendezni, keresse bátran szakértőnket, dr. Firtkó Tibort.

 

Kérdések és Válaszok

Válasz:

Tekintettel arra, hogy a magyar kormány 2020. március 11. napján kihirdette az egészségügyi veszélyhelyzetet, továbbá a járvány egyik gócpontjának számító Olaszország vonatkozásában beutazási tilalmat rendelt el (40/2020. és 41/2020. Korm. rendeletek) a munkáltatójának jogalapja keletkezett a különleges személyes adatnak minősülő egészségügyi adatai kezelése vonatkozásában. DE NEM minden korlátozás nélkül.

A legfontosabb, hogy mindenek előtt kérje el az egészségügyi adatai kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót, illetve a vonatkozó érdekmérlegelési tesztet, tekintettel arra, hogy valószínűleg jogos érdekre hivatkozva szándékozik a munkáltatója kezelni ezen adatait, és akkor szükséges érdekmérlegelési teszt készítése. Ha munkáltatója nem adja / nem tudja kiadni ezen dokumentumokat vagy azokból nem derül ki világosan az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama sajnálatos módon felmerül az adatkezelői jogsértés.

Előre bocsátom továbbá, hogy korábbi orvosi-egészségügyi dokumentáció benyújtására nem kötelezhető álláspontom szerint, továbbá diagnosztizálást, így lázmérést is kizárólag szakképzett üzemorvos végezhet , az eredményeket pedig a vonatkozó jogszabályi előírások szerint köteles elvégezni.

Amennyiben újabb kérdése van vagy további segítségre van szüksége, kérem, hogy keressen bátran!

4
Kérdése van? itt felteheti